Your Art Here

YOUR ART HERE

18-30.06.2018

Koninklijke Gaanderijen Oostende

REFLECTIE NA HET PROJECT


De interventie 'Your Art here' in de Koninklijke Gaanderijen was een succes. Verschillende creatieve geesten gaven aan de oproep gehoor en transformeerden de locatie tot een open museum. Niet iedereen was echter even opgezet met dit initiatief: van de oorspronkelijke kunstwerken en affiches zijn er intussen heel wat verdwenen. Nieuwe werken werden systematisch verwijderd. Aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd onze welgemeende dank.


PERS: YOUR ART HERE — HLN  19.06.2018

Maak van De Koninklijke Gaanderijen een open museum.


De Koninklijke Gaanderijen worden ondertussen al een tijdje ontsierd door stellingen die de veiligheid in het Oostendse monument moeten garanderen. Rond de stellingen werd telkens een houten beskisting geplaatst. Terwijl de gaanderijen nu wel veilig zijn, is het geen fraai beeld. Iemand wil daar duidelijk iets aan doen en voorzag een 25-tal palen aan de kant van het Spilliaert Huis met artistieke tekeniungen in de nacht van zondag op maandag. Daar blijft het echter niet bij. De kunstenaar plaatste er ook de stempel "Your Art Here" bij. Op die manier wil hij of zij iedereen uitnodigen om affiches een kusntwerk achter laten om de gaanderijen tot een open museum om te toveren. Het resultaat kan je volgen via de Facebookpagina @yourarthereostend. Momenteel kreeg de oproep nog weinig gevolg en het is ook niet duidelijk of de stad de kunstwerken zal laten hangen. Nu is er alvast geen intentie om ze te verwijderen. (LLB)

YOUR ART HERE

Project 18-30.06.2018


Doelstelling van het project: een artistieke interventie in de Koninklijke Galerijen van Oostende. Vanuit het credo van Josef Beuys: 'Iedereen is een kunstenaar' nodigden we iedereen uit om mee te werken aan de realisatie van dit project.


Maak een werk op één van de affiches (150 exemplaren) die we hiervoor hebben opgehangen en transformeer de Gaanderijen tot een open museum. Neem een foto en stuur deze naar onze pagina 'Your Art Here'.


DIEPSEE—KUNSTENAARSINITIATIEF

info@diepsee.be

© DIEPSEE 2020